ÎNREGISTRAREA MĂRCILOR LA OSIM – OFICIUL DE STAT PENTRU INVENȚII ȘI MĂRCI

AVEȚI O MARCĂ DE ÎNREGISTRAT LA OSIM? PUTEȚI SĂ DEVENIȚI PROPRIETARUL ACESTEIA!

1. CE ESTE OSIM ?

OSIM-Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci este autoritate unică pe teritoriul României în acordarea protecției proprietății industriale, ce susține inovarea, competitivitatea și profitabilitatea ca factori de creștere economică. OSIM furnizează servicii de specialitate de calitate prin acordarea drepturilor de proprietate industrială, promovează proprietatea industrială prin toate mijloacele și asigură cooperarea României în relațiile internaționale, în conformitate cu tratatele, convențiile și acordurile în domeniu, la care țara noastră este parte.

2. CE PRESUPUNE ÎNREGISTRAREA UNEI MĂRCI LA OSIM ȘI CU CE NE AJUTĂ ÎNREGISTRAREA OSIM?

Înregistrarea unei mărci sau invenții pe care o folosești în comerț este o măsură preventivă și are ca scop dobândirea unui dreptexclusiv a acesteia, evitarea folosirii mărcii dvs. de către terțe persoane fizice sau juridice și evitarea riscului de fi dvs. acuzat de copierea unei mărci ori a unei invenții.

Odată înregistrată marca, aceasta va deveni emblema dvs. sau a firmei dvs. și vă veți putea bucura de exclusivitate și autenticitate.

3. CE SE POATE ÎNREGISTRA LA OSIM?

OSIM permite înregistrarea oricăror mărci sau invenții care vă reprezintă pe dvs. sau firma dvs., precum : nume, logo-uri, cifre, litere, imagini, holograme, semnale sonore etc. Dvs. trebuie doar să fiți creativ!

4. CARE ESTE PROCEDURA ȘI DURATA ÎNREGISTRĂRII LA OSIM ?

Procedura începe printr-o cerere scrisă de înregistrare adresată OSIM și durează aproximativ 6 luni de la acest moment. După depunerea cererii dvs., acesta va fi publicată și examinată, iar la finalul etapelor se va dispune înregistrarea mărcii.

5. CÂT COSTĂ O MARCĂ?

Costurile înregistrării sunt variabile în funcție de complexitatea mărcii/invenției și se discută în prealabil în cadrul unei consultații inițiale.

6. CÂT TIMP ESTE PROTEJATĂ O MARCĂ?

Durata inițială de protecție a unei mărci înregistrate la OSIM este de 10 ani de la data depunerii cererii.

Dacă ești deja proprietarul unei mărci înregistrate, perioada de valabilitate a acesteia poate fi extinsă nelimitat în timp, pentru perioade succesive de 10 ani fiecare, iar costul reînnoirii unei mărci este aproximativ același cu cel al înregistrării inițiale.

7. CARE SUNT DOCUMENTELE NECESARE ÎNREGISTRĂRII?

Pentru înregistrarea unei mărci la OSIM, tot ce trebuie dumneavoastră să faceți este să aveți pregătit un logo sau o denumire, iar de restul ne vom ocupa noi.

CONTACT: CABINET DE AVOCAT ”RAICU IONICA”

Calea Plevnei, nr. 210, Parter, Sector 6, Bucuresti, Tel: 031.421.1401

E-mail: avocat@raicuionica.ro

Ai o problemă juridică?

Apelează cu încredere la doamna avocat Raicu Ionica pentru a găsi soluțiile juridice și legale pentru tine.

Scrie pe whatsapp
Suntem aici pentru a te ajuta
Bun venit pe site! Cum te putem ajuta?